Archiproducts nagrada za dizajn 2016: FAKRO DXW osvaja nagradu “Najbolji u kategoriji”

Archiproducts nagrada za dizajn 2016:  FAKRO DXW osvaja nagradu “Najbolji u kategoriji”

 

DXW prozor po kojem se može hodati osvojio je važnu nagradu u kategoriji “Building Shell”

Nedavno je završilo prvo izdanje Archiproducts nagrade za dizajn. Nagradu dodjeljuje Archiproducts, jedan od najvažnijih međunarodnih internetskih portala posvećenih arhitektonskom sektoru.

Kao dio ove nagrade – za koju je vladao veliki interes, obzirom da se natjecalo 490 proizvoda od 250 preduzeća sa sjedištima u 15 različitih zemalja - FAKRO DXW prozor za ravne krovove po kojem se može hodati  je osvojio nagradu "Najbolji u kategoriji", u kategoriji  "Building Shell".

Za odabir pobjednika imenovan je međunarodni žiri koji se sastoji od 25 članova najutjecajnijih arhitektonskih studija u cijelom svijetu. Oni su radili odvojeno jedan od drugog na zajedničkoj platformi  za glasanje, svaki sa svojom vlastitom vizijom dizajna i arhitekture.

Jedan od ciljeva nagrade bio je razmišljanje o vezi između proizvoda i dizajnera, pružajući konkretni dokaz izbora koji arhitekti donose svaki dan kako bi njihove ideje ugledale svjetlo dana.

Sa svojom izvanrednom čvrstoćom zahvaljujući ojačanoj strukturi, protukliznim premazom i vanjskim laminiranim staklom prozor DXW, po kojem se može hodati, izabran je zbog visoke razine inovacije i nevjerojatnog sjedinjenja zadivljujuće pojave i najnovije tehnologije u jednom proizvodu. 

 


Objavljeno: 31.10.2016.