Intervju: Praksa u Denaru

Intervju: Praksa u Denaru

Tim Denaro d.o.o. je u proteklih mjesec dana bio bogatiji za jednog člana. Naime, odlučili smo da podržimo projekat „Obuka za poslovnu sekretaricu“ koji provodi organizacija CEI „Nahla“ Bihać,  na način da osiguramo praksu za jednu nezaposlenu djevojku. Naš zajednički cilj bio je da praktikantica dobije priliku da teoretsko znanje stečeno kroz obuku, primijen i nadogradi u konkrentoj poslovnoj praksi. 

„Želim se zahvaliti direktoru Senadu Dizdareviću i njegovoj supruzi Dineli koji su me od prvog dana impresionirali pristupom prema svojim zaposlenima, a i prema meni. Tim Denaro je jedna od rijetkih firmi koja djeluje i radi timski, to je ono što je na mene ostavilo veoma dobar dojam.  Radi se s velikim respektom prema radnim kolegama,  direktor sjedi za istim stolom sa svojim uposlenima, razmjenjuju se mišljenja i prijedlozi, a odluke donose zajedno za budućnost i funkcioniranje firme.“ – rekla je naša praktikantica Amira Huskić.

Amira je praksu obavila po planu i programu rada, koji se bazirao na praktičnoj primjerni naučenog na kursu, u pet oblasti: administrativni poslovi, finansije, informatika, poslovni engleski jezik i personalne sposobnosti. Evo šta nam je ona rekla o svojoj praksi u Denaru:

„Poslove sam obavljala zajedno sa svojim radnim kolegama koji su mi kao mentori postavljali sve moje radne zadatke, davali sugestije i komentare. Obavljala sam administrativne poslove koji su uključivali: osnove blagajne i izvoda, bankarskog plaćanja, arhiviranje i protokolisanje dokumenata, pisanje dopisa i odluka i još mnogo toga. Moj naredni korak je bio proći i kroz svijet marketinga i vidjeti kako funkcioniše komunikacija s poslovnim partnerima firme Denaro širom svijeta. U sektoru komercijale sarađivala sam sa vrhunskim menadžerima koji su me uveli u svijet veleprodaje, izrade faktura, slanja i primanja robe. U Denarovom Profibau centru sam imala priliku da vidim kako funkcioniše direktni kontakt s majstorima, odnosno svakodnevnim kupcima građevinskog materijala. Zatim, moram pomenuti da sam posjetila i Proizvodnu jedinicu Denaro, gdje sam vidjela kako nastaje fasadna mrežica Walltex.“

Našoj firmi je od velikog značaja da opravdamo viziju društveno odgovornog poslovanja i pružimo priliku mladim ljudima da steknu praktična znanja. Denaro je u uvijek u potrazi za obrazovanim i sposobnim kadrovima koji će svojim vještinama obogatiti naš tim.

„Moj jednomjesečni boravak pod Denarovim krovom mi je pružio sigurno jedno novo i veliko životno iskustvo. Uspjela sam spojiti teoriju s praksom, naučiti mnogo novih stvari sa kojima se do sada nisam imala prilike susretati i naravno upoznati neke divne ljude koji su svakako ostavili traga u mom životu.“ – zaključila je Amira.


Objavljeno: 24.11.2016.