Konferencija “Liderstvo u biznisu”: Pozitivna priča Denaro

Konferencija “Liderstvo u biznisu”: Pozitivna priča Denaro

„Iskustvo je najteži učitelj. Prvo ti da ispit, a onda ti objasni lekciju.” 
V.Sanders Law

 

Vladavina prava, smanjenje nameta za poslodavce i poboljšanje infrastrukture, radikalno bi povećali broj stranih investitora, naglašeno je na konferenciji pod nazivom 'Liderstvo u biznisu' koja je održana 15.12.2016. u Bihaću.

Konferencija o liderstvu u biznisu, u organizaciji Ureda specijalnog predstavnika EU, okupila je više od stotinu učesnika poslovne zajednice, nevladinog sektora, lokalnih vlasti i akademske zajednice.

Na panelu EU i regionalni poslovni razgovori, pored Igora Žgonje direktora Tau OnLine kompanije iz Hrvatske i moderatora Amira Ćoralića ekonomskog eksperta, učestvovao je Senad Dizdarević direktor i osnivač Denaro d.o.o. koji je prisutnima govorio o razvoju Denara kao uspješne lokalne priče koja je prerasla u regionalnu kompaniju koja djeluje na tržištu sa oko 15 miliona stanovnika i sarađuje sa preko 500 partnera.

Denaro, kao malo preduzeće koje je nastalo kao porodični start up, ima priliku plasirati domaći proizvod Walltex fasadnu mrežicu, koja se proizvodi u Bihaću, na tržišta preko 10 evropskih zemalja. „Kome trebamo zahvaliti na uspjehu?“ – postavio je pitanje Senad Dizdarević studentima Ekonomskog fakulteta . „Odgovor je jednostavan: hrabrosti!“ 

Diskutirano je o izazovima i prilikama lokalnog poslovnog okruženja, o socio-ekonomskim reformama, s fokusom na uspješne priče u poslovnom sektoru BiH, kao i o pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji, te o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište EU i izazovima s kojima se susreću.

 

 

 

 

 

 

 


Objavljeno: 16.12.2016.