Specijalna stakla sa štampom: FAKRO ispunjava želje

Specijalna stakla sa štampom: FAKRO ispunjava želje

Ako Vam se dopadaju neobična stakla na krovnim prozorima, bilo da se radi o drugoj boji, vitražu, dezenu ili fotografiji - FAKRO ima pravo rješenje. Od sada možete izabrati grafiku koju želite na staklenoj površini prozora.

Jedna od novih FAKRO investicija je program za štampanje na staklu. Za taj proces se koristi linija dostavljena od španjolske kompanije TECGLASS koja je poznata po proizvodnji mašina i komponenti za digitalnu štampu na staklu. Mogućnosti ovog printera su ogromne. Omogućuje, između ostalog, ispis u boji na površini maksimalne veličine do 2,8m x 3,5m i razlučivost do 720x1440 dpi.

Uređaj radi s visokom učinkovitošću, u standardnom procesu moguć je ispis do 28 m2 na sat. Kroz kontinuiranu recirkulaciju protoka tinte kroz toner, simultani proces štampanja i sušenja, ili promjenjivo ispuštanje tinte,  ovaj printer dokazuje da je jedan od najmodernijih i tehnološki naprednijih uređaja dostupnih na tržištu. Program štampe na staklo omogućuje stvaranje profesionalne grafike, prethodno pripremljene u standardnim grafičkim programima (prvi test ispisa možete vidjeti na slikama). Sve ove značajke čine rad printera jednostavnim. FAKRO je pripremio posebnu klimatiziranu prostoriju, kako bi se osigurao besprijekoran proces štampe.

Tehnologija printanja keramičkom tintom koja se koristi kod FAKRO printera omogućuje vrlo izdržljivu strukturu printa, jer se boja stvrdne u procesu kaljenja. Print na staklu se primjenjuje gdje god se koristi staklo, počevši od dizajna interijera, fasadnih prozora i glazura do automobilske industrije - To će nam omogućiti da dođemo do šire grupe kupaca - napominje Marcin Brzęczekkroz, FAKRO tehnolog u sektoru za proizvodnju i inženjering.

 


Objavljeno: 09.11.2016.