Termoizolacioni set MXT

Termoizolacioni set MXT

Smanjenje potrošnje energije u domaćinstvu postao je sve veći izazov. Bilo da se radi o visokim računima za grijanje tokom zime ili računima za električnu energiju tokom ljeta, većina osoba koji žive u potkrovlju traži način da uštedi energiju, a samim tim i rupe u kućnom budžetu. Smanjenje potrošnje energije je ključno i iz ekoloških razloga, jer se odražava u smanjenju emisije štetnog CO2 u okoliš. Da biste dobili kompletan proizvod koji garantuje odličnu toplinsku izolaciju sobe, MXT je postao nezaobilazan element.

 

Primjena:

MXT termoizolacioni set osigurava trajnu vezu s nagibom krova i pruža potpunu zaštitu za instalirani prozor. Također ograničava nastanak toplinskih mostova kroz izolaciju krovnog prozora izvana i odvodi vlagu iz područja oko krovnog prozora.

 

Dizajn opšava omogućuje njegovu izravnu instalaciju na lajsni, bez obzira na njihovu udaljenosti i debljinu. Odgovarajuća veza u kutovima osigurava potpunu vodonepropusnost opšava.

 

Po standardu, paropropusni opšav dolazi uz dodatni izolacijski materijal u obliku ovčje vune koja se koristi za izolaciju oko prozora. Prirodna i ekološka, posebno impregnirana ovčja vuna je optimalne gustoće i visoke elastičnosti, stoga potpuno ispunjava prostor između elemenata prozora i krovne konstrukcije. Vuna se lako može rezati i oblikovati.

 

Karakteristike:

  • omogućuje brzu, jednostavnu i pravilnu vezu između krovne folije i prozora kao i njegovu izolaciju,
  • štiti izolacijski materijal ugrađen oko prozora od vlage,
  • ne zahtijeva uklanjanje lajsni i rezanje kontra-letve,
  • smanjuje toplinske mostove i osigurava dodatnu izolaciju prozora

 

Kvaliteta i garancija FAKRO - prozori budućnosti


Objavljeno: 01.08.2016.