BK - Dekor

Prednosti proizvoda BK - Dekor


Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 38-40 % vode (9,5-10 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpunog kvašenja i homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije.

Masa se nanosi ručno nehrđajućom metalnom gletericom u debljini od 1 do 3 mm zavisno od željene strukture i tehnike obrade. Tanji nanos omogućava dobijanje finije strukture dok se debljim nanosom postiže efekat grublje površine. Površina sa svježe nanijetom masom se obrađuje pomoću valjka koji se prije obrade natopi svježom masom (vrsta valjka zavisi takođe od željene strukture). Obrada mase je moguća i drugim alatima kao što su sunđer, četka i specijalne vrste reljefnih valjaka.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Pripremljenu masu upotrijebiti u roku od 2 h.Mineralna tankoslojna žbuka namijenjena za dekoraciju unutrašnjih površina (masa za “ŠPANJOLSKI ZID”).


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi