BK - Fas Color

Prednosti proizvoda BK - Fas Color


Prije upotrebe potrebno je prvo dobro promiješati masu a zatim po potrebi razrijediti sa max. 5-10 % vode. Boja se nanosi dugodlakim valjkom ili četkom, najčešće u dva sloja. Nanošenje drugog sloja se vrši nakon potpunog sušenja prvog sloja, što pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) zahtjeva 4-6 h.

Ukoliko se koristi kao sredstvo za nijansiranje disperzionih boja prije upotrebe potrebno je promućkati pakovanje a zatim uz miješanje dodati u masu koja se nijansira. Miješati intenzivno do potpune homogenizacije i raspoređivanja boje. Maksimalna količina BK-Fas Color-a za 25 kg boje iznosi 2 kg. BK-Fas Color se može upotrijebiti i za nijansiranje fasadnih maltera. Različite boje BK-Fas Color-a se mogu međusobno miješati bez ograničenja.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme sušenja boje.Akrilna visoko koncentrirana disperzijska boja, odlične pokrivne moći. Otporna na UV-zračenje i atmosferske utjecaje. Koristi se za bojenje vanjskih i unutrašnjih zidova, kao i za toniranje BK-Fas Acryl-a, BK-Pol-a, BK-Pol Gold-a i Bk-Pol Crystal-a. Proizvodi se u 13 standardnih nijansi.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi