BK - FIL Masa

Prednosti proizvoda BK - FIL Masa


Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 50 % vode (2,5 l vode za 5 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpune homogenizacije.

Zapunjavanje se vrši u određenoj debljini do izravnavanja sa površinom ploča. Širina nanijetog sloj treba da iznosi 20-25 cm a potom se u tako nanijeti sloj postavlja armirajuća bandaž traka i vrši blago utiskivanje gletericom. Nakon sušenja prvog sloja nanosi se drugi sloj BK-Fil-a u širini od 25-30 cm, kojim se vrši izravnavanje površine koja se armira. Nakon sušenja eventualne nabore ukloniti brusnim papirom.

Samiješanu masu je potrebno iskoristiti u roku od 1 h. Nakon toga dolazi do stezanja materijala, tj. materijal počinje da vezuje. Dodavanje vode u materijal koji je počeo da vezuje nije dozvoljeno.

Vrijeme sušenja ispune pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) iznosi oko 12 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC.Masa na gipsanoj osnovi za popunjavanje i armiranje spojeva (fuga) kod gips-kartonskih ploča, kao i za popunjavanje neravnina na pločama (šrafovi, razna oštećenja i sl.).


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi