BK - In - KUL Briliant

Prednosti proizvoda BK - In - KUL Briliant


Prije upotrebe malter je potrebno dobro promješati a zatim po potrebi razrijediti sa malom količinom vode (max. do 250 ml/25 kg), u cilju podešavanja konzistencije maltera do pjenaste mase. Miješanje materijala obaviti presipanjem iz kante u kantu, ručnim miješanjem  ili eventualno električnim mikserom sa malim brojem obrtaja. Miješanje materijala standardnim električnim mikserom sa velikim brojem obrtaja može dovesti do oštećenja bojenog mermernog zrna a samim tim i do zamućivanja i prebojavanja emulzije.

Malter nanosimo ručno nehrđajućom metalnom gletericom u debljini od 1,5-2,0 mm, u smjeru prema gore. Odmah nakon nanošenja pristupiti zaglađivanju i izravnavanju materijala istim alatom, u jednom smjeru. Nanos treba da bude ravnomjeran, ujednačene debljine i bez praznina između zrna. Tokom zaglađivanja je potrebno povremeno čistiti alat i uklanjati višak emulzije kako bi se izbjegla pojava zamućenja nakon sušenja, koja se manifestuje u vidu mliječnobijelih mrlja na površini maltera.

Potrebno je raditi ravnomjerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbjegle neujednačenosti koje nastaju usljed spajanja površina, neravnomjernog sušenja i sl.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme vezivanja maltera.Dekorativna mozaična žbuka sa svjetlucavim dodacima za unutrašnju upotrebu. Koristi se za obradu zidnih površina, hodnika, stubišta, stubova i detalja koje treba posebno istaknuti. Pogodna je i za površine pod halogenom rasvjetom. Idealan za kuhinje i kupaonica. Proizvod nije pogodan za primjenu na svježim gipsanim žbukama i vlažnim površinama.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi