BK - MicroFas Silicon

Prednosti proizvoda BK - MicroFas Silicon


Prije upotrebe potrebno je prvo dobro promiješati masu a zatim po potrebi razrijediti sa oko 5-10 % vode. Boja se nanosi dugodlakim valjkom najčešće u dva sloja. Nanošenje drugog sloja se vrši nakon potpunog sušenja prvog sloja, što pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) zahtjeva 4-6 h.

Potrebno je raditi ravnomjerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbegle neujednačenosti koje nastaju usljed spajanja površina, neravnomjernog sušenja i sl. Prilikom nanošenja na velike fasadne površine neophodno je raditi ravnomjerno sam “punim valjkom”, tako da se premazana površina pređe valjkom više puta u različitim smerovima, kako bi se izbjeglo grupisanje punila na jednom mjestu. Fasadne površine koje su velike i podrazumevaju više spratova, potrebno je bojiti istovremeno na svim etažama.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme sušenja boje.Silikonska boja s mikrovlaknima za bojenje vanjskiih zidova, izrađena na bazi visoko kvalitetnih silikonskih smola. Otporna na UV- zračenje i atmosferske utjecaje, posjeduje odličnu pokrivnu moć. Koristi se za bojenje kritičnih podloga, kao što su ispucale podloge ili podloge na kojima je žbuka nejednako nanešena te podloge s materijalima različitog sastava. Ovaj proizvod dobro premošćava i popunjava tanke pukotine između žbuke, i na taj način sprječava pojavu naknadnih pukotina ili vidljivih prijelaza na završnim slojevima.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi