BK - MikroGrund Universal

Prednosti proizvoda BK - MikroGrund Universal


Prije upotrebe potrebno je prvo dobro promiješati masu a zatim razrijediti sa oko 10-15 % vode. Podloga se najčešće nanosi dugodlakim valjkom u jednom sloju. Prilikom nanošenja na velike fasadne površine neophodno je raditi ravnomjerno sam “punim valjkom”, tako da se premazana površina pređe valjkom više puta u različitim smjerovima, kako bi se izbjeglo grupisanje punila na jednom mjestu.

Preporučljivo je da nijansa BK-MicroGrund Universal-a bude u istoj nijansi kao nijansa završne disperzione boje ili maltera. Vrijeme sušenja pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %), prije nanošenja boje ili maltera iznosi min. 24 h.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do  +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme sušenja.Univerzalni strukturni premaz s mikrovlaknima namijenjen za ujednačavanje, neutralizaciju, učvršćavanje i vodoodbojnost svih vrsta podloga prije nanošenja fasadnih boja i žbuke. Preporučuje se za popunjavanje finih pukotina i armiranje strukture. Koristi se u kombinaciji s Mi-croFas Acryl-om, MicroFas Silicatom i MicroFas Silikonom. Mogućnost toniranja u nijansi fasade.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi