BK - Pol Crystal

Prednosti proizvoda BK - Pol Crystal


Prije upotrebe potrebno je prvo dobro promiješati masu a zatim po potrebi razrijediti sa 5-10 % vode. Preporuka je da razrijeđenje za prvu ruku bude 10 %, a za drugu 5 %. Boja se nanosi kratkodlakim valjkom i po potrebi četkom, najčešće u dva sloja. Usljed visoke pokrivnosti, pri ponovnom bojenju manje zaprljanih površina najčešće je dovoljan samo jedan nanos. Nanošenje drugog sloja se vrši nakon potpunog sušenja prvog sloja, što pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) zahtjeva 4-6 h.

Potrebno je raditi ravnomjerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama kako bi se izbjegle neujednačenosti koje nastaju usljed spajanja površina, neravnomjernog sušenja i sl.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC.

Prebojene površine su perive i otporne su na čišćenje blagim, razblaženim sredstvima za domaćinstvo. Eventualne nečistoće se mogu otkloniti laganim pranjem pomoću sunđera potopljenog u rastvor tople vode i nekog univerzalnog kućnog sredstva za čišćenje (deterdžent za veš / sudove). Nije dozvoljeno intenzivno čišćenje i pranje koncentrovanim sredstvima i abrazivnim sunđerima.Disperzijska vodoperiva boja vrhunskog kvaliteta za unutrašnje zidove. Izrađena je na bazi visoko kvalitetnih akrilnih emulzija i posjeduje odličnu pokrivnu moć.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi