Garažna vrata - Wayne Dalton Central Europe

Wayne Dalton je svjetski lider u prozvodnji segmentnih garažnih vrata za stambene objekte. Firma je osnovana 1954 u Ohio u SAD-a. Danas preduzeće posjeduje 11 proizvodnih jedinica/tvornica te proizvodi i proda godišnje preko 1.000.000 kom garažnih vrata. Sa ovom statistikom Wayne Dalton pripada vodeća pozicija kao proizvođača garažnih vrata u preko 70 Država svijeta. 

Najnoviji proizvodni pogon Wayne Dalton i samim tim drugi u Evropi nalazi se u Nowy Sacz (Poljska). To je ujedno i logistički centar za Centralnu i Istočnu evropu. 

Za velik broj inovacija, unapređenja tehnologije i vrhunske kvalitete Wayne Dalton je u posjedu različitih renomiranih svjetskih priznanja. U godini 2008 su naša garažna vrata osvojila prvu nagradu u kategoriji „Kvaliteta garažnih vrata“. Modell 2008 sa motorom „In-drive“ se tri put zaredom pozicionirao među prvih 100 najbolje proizvoda iz građevinske branše.

Priznanja od Wayne Dalton su takođe i skup estetskih i tehničkih dostignuća te su u tom segmentu i jedinstveni. Riješenja kao TorqueMaster, In-drive ili modeli 9700 te 9800 nemaju nikakav ekvivalent u ponudi bilo kojeg drugog svjetskog proizvođača. Svaki proizvod naše firme posjeduje i CE certifikat.

Za našeg krajnjeg korisnika je na raspolaganju jednistven tim za podršku kako za pitanja prodaje i savjeta tako i za tehničku podršku pri ugradnji.