Kondenzacija - Važno je znati

Parapropusne folije iz prodajnog programa Denaro doo su preteče novije generacije folija koje podliježu sasvim novim standardima i zakonima o ugradnji i primjeni koji su usvojeni krajem 2008 godine u EU i DIN standardima. Nove generacije folija se moraju prilagoditi sve većim zahtjevima koje prouzrokuje kontinuirana promjena klimatskih uslova/uvjeta gdje se poboljšavaju karakteristike otpornosti na starenje, postojanost na jak udar kiše. 

Poboljšanja imaju za cilj da nakon ugradnje folija se poveća sigurnost i zaštita krovne konstrukcije i samim tim prostora ispod od vlaženja i kondenziranja usljed vanjskih utjecaja. Iz ovih razloga nesmije se podcijeniti značenje PARAPROPUSNA FOLIJA za funkciju krovne konstrukcije! Kroz ugradnju parapropusne/vodonepropusne folije sa sigurnošću ćemo utjecati i samim uspostaviti kontrolu kondenzacije u prostoru kojoj se omogućava difuzija tj. izlaz iz krovne konstrukcije. 

Nadalje omogućava se daljnje sušenje ostatka vlage unutar krovne konstrukcije te produžavate vijek trajanja Vašem krovu. Denaro Top grupa folija se primjenjuje i prilikom izvedbe novog krova i popravci starog.