Krovni prozori - OptiLight

OPTIMALNA TEHNIČKA RJEŠENJA

Optilight je jedan novi brand na tržištu krovnih prozora, koji nudi visoku kvalitetu po atraktivnoj cijeni. Moderna tehnologija pripreme materijala i obrade, kontrole kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje kao i neovisna laboratorija za kontinuitet testiranja, garantuju visoku kvalitetu Optilight prozora. Forma vanjskog opšava daju Optilight prozorima moderan izgled i estetski prilagođen svakom krovu.

PREDNOSTI OPTILIGHT PROZORA

Drveni elementi Optilight prozora su proizvedeni od odabranog visokokvalitetnog borovog drveta, kvalitetno lamelirano, impregnirano i zaštićena premazom isključivo ekološkim Acryll lakom. Kompletna drvena konstrukcija krovnog prozora je opšivena Alu profilom kao zaštita od UV zraka i ostalih vanjskih utjecaja.

Rukovanje
Prozori se otvaraju po središnjoj osi (tzv. Swing princip). Otvaranje je omogućeno sa rotacijom od 180 stepeni. Konsatrukcija hvata je proizvedena tako da omogućava kvalitetno rukovanje prilikom otvaranja i zatvaranja krila kao i ostavljanja prozora otvorenog u dvije pozicije sa mikro prazninama. Mikro praznine (kanali) omogućuju između krila i okvira dodatan dotok svježeg zraka u prostor. Rukohvat koji je pozicioniran u donjem dijelu krila omogućava neovisno o visini montaže jednostavno i lako rukovanje sa prozorom.

Toplotno izolirano staklo
Veliki promjer stakla omogućava kvalitetno osvjetljenje prostora. Prozori su sa (4H-16-4T) sistemom i debljine 24 mm te pružaju odlične parametre toplinske izolacije i zaštite. Koeficijent prodora toplote stakla je U=1,1 W/m2K i ispod je u odnosu na postavljeni standard koji iznosi U= 1,5 W/m2K. Prostor između dvije staklene plohe je ispunjen plemenitim gasom; unutarnja staklena ploha je dodatno presvučena slojem koji reflektira toplotno zračenje dok je vanjska ojačana. Tako je spriječen gubitak toplote u zimskom periodu kao i prekomjerno zagrijavanje prostora u ljetnom periodu.

Široka primjena
Zahvaljujući odgovarajućoj konstrukciji krovnog prozora i izoliranom okviru (hidroizolacija) moguće je Optilight krovne prozore ugraditi na krovne nagibe već od 15o pa do 90o. To samo povećava mogućnost primjene Optilight prozora.

Kontinuirano provjetravanje
Kod Optilight prozora je ispunjen uslov i omogućeno je provjetravanje u kontinuitetu i do 20(m3/h) pri zatvorenom prozoru. Proračun je zasnovan za prostorije koji imaju prozor širine 78 ili 114 cm pri razlici u pritisku od 10 Pa. Prozori sa širinom 78 cm i više posjeduju dva otvora u prozračnom opšavu. Kod prozora sa širinom 55 i 66 cm je kapacitet prozračivanja manji i iznosi 15 (m3/h) i ti prozori imaju samo jedan otvor u prozračnom opšavu.

Jednostavna ugradnja
Pri isporuci prozora zajedno se dostavlja i set za montažu, specijalni kutnik za montažu, klinovi, odgovarajući vijci kao i ručica za manipulaciju krila.