EDUKATIVNO PUTOVANJE U POLJSKU

EDUKATIVNO PUTOVANJE U POLJSKU

UPOZNAVANJE SA KORPORACIJOM „FAKRO“ U ORGANIZACIJI „DENARO“ d.o.o.

Firma „Denaro“ d.o.o, na čelu sa direktorom Senadom Dizdarevićem, je i ove godine organizirala putovanje u Poljsku (Muszyna, Nowy Sacz). Cilj ovogodišnjeg putovanja je, pored druženja, sklapanja novih prijateljstava, te razmjene poslovnih iskustava, bila posjeta najbrže rastućem proizvođaču krovnih prozora na svijetu, kompaniji „FAKRO“  sa sjedištem u Nowy Sacz – u.
Putovanje je organizirano u trajanju od 02.02. – 06.02.2018. godine. Na putovanju su nam se pridružili partneri i projektanti iz regije, tačnije Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske koji su svojim prisustvom doprinijeli širenju pozitivnih vibracija i poslovnih ideja.

Smještaj za sve goste je bio organiziran u hotelu „Activa“ u Muszyna. U sklopu edukativnog putovanja bile su isplanirane i nezaboravne sportske aktivnosti: vožnja motornih sanki, kvadova, sankanje, trikke skijanje, te kuglanje. Treći dan putovanja bio je rezervisan za obilazak korporativne kompanije „FAKRO“, što je zapravo i bio naš prvobitni i jedvačekani cilj.  

Obilazak je organiziran u dvije grupe gdje smo kroz rukovodstvo stručnih lica „FAKRO“ upoznali cjelokupni tehnološki proces proizvodnje FAKRO asortimana proizvoda. Zajedno smo, sa našim partnerima i projektantima, imali mogućnost popratiti način proizvodnje krovnih prozora koji plasiramo na tržište, od samih sirovina koje ulaze u proces proizvodnje pa do gotovog, finalnog proizvoda. Pored praćenja tehološkog procesa proizvodnje, prisustvovali smo i  ispitivanju stakla od koga su izrađene FAKRO-ve staklene jedinice. 

Nakon obilaska impozantnog postrojenja bili smo vidno oduševljeni, sa samom prilikom,  proširenim vidicima i novim vješto pamćenim informacijama.

U okviru treninga u sjedištu FAKRO-a,  direktor Senad Dizdarević je održao  prezentaciju na temu „FAKRO – novi standardi za krovne prozore” nakon čega je uslijedila i multimedijalna prezentacija „FAKRO inovativi proizvodi“, što je probudilo želju kod projektanata za implementiranjem FAKRO - asortimana proizvoda u njihove projekte.


Pri samom povratku sa ovog nevjerovatnog, zabavnog i edukativnog putovanja smo, zajedno sa našim partnerima i projektantima,  sumirali utiske koje je na nas ostavila korporacija FAKRO, kao i sav sadržaj tokom putovanja i same posjete. Ovom se prilikom zahvaljujemo našim partnerima, projektantima, kao i potencijalnim saradnicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, što su učinili da ovo putovanje ostane u sjećanju svih nas i dodatno nas motiviše na rad i implementiranje ideja.

 


Objavljeno: 17.02.2018.