BK - Banjalit granulacija

Prednosti proizvoda BK - Banjalit granulacija


Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 28 % vode (6-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpunog kvašenja i homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije.

Malter nanositi ručno, nehrđajućom metalnom gletericom u debljini najkrupnijeg zrna. Nekoliko minuta nakon nanošenja pristupiti obradi maltera pomoću komada stiropora gdje se u zavisnosti od željene strukture može zaribavati horizontalno ili vertikalno. Ovako dobijena struktura podseća na hrastovu koru. Strukturiranje se može izvršiti i kružnim pokretima u zavisnoti od želje kupca.

Potrebno je raditi ravnomjerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama, kako bi se izbjegle neujednačenosti koje nastaju usljed spajanja površina, neravnomjernog sušenja i sl.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši.

Pripremljenu masu upotrebiti u roku od 2 h.Plemenita mineralna žbuka, tipa “Bavalit”, namijenjena za sve fino izravnate podloge od krečno-cementne i cementne žbuke za vanjsku i unutrašnju primjenu.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi