BK - Stucco

Prednosti proizvoda BK - Stucco


BK-Stucco je potrebno prije upotrebe dobro promiješati i po potrebi dodati vode za podešavanje radne konzistencije, max. do 3 % (oko 100 ml vode/3,5 kg).

Nanosi se nehrđajućom metalnom gletericom minimum u dva sloja. Struktura se dobija obradom metalnom gletericom dok je materijal u pastoznom stanju ali i različitim tehnikama zavisno od željenog efekta. Nanošenje drugog sloja se vrši nakon potpunog sušenja prvog sloja, što pri normalnim uslovima (T=+23-25 ºC, relativna vlažnost vazduha=50-60 %) zahtjeva oko 4-6 h i zavisi od debljine nanosa. Konačan izgled se postiže poliranjem suhog materijala metalnom gletericom. Tehnikom višeslojnog nanosa se postiže efekat dubine materijala. U slučaju potrebe za efektom visokog sjaja neophodno je dodatno poliranje sa zaštitnim voskom.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +8 ºC do +35 ºC.Visokokvalitetan dekorativni kit namijenjen za ukrašavanje unutrašnjih površina. Djelomično je transparentan što omogućava da se primjenom odgovarajućih tehnika postignu različiti efekti: šarenolikost, imitacija kamena, mramornog zida, drveta. Odgovarajuće podloge su sve površine iz¬ravnate BK-GletEx Universal-om i BK-GletEx Acryl-om (gips karton ploče, betoni bez žbuke, različite fine žbuke ili vlaknasto-cementne površine).


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi