BK - Terofa

Prednosti proizvoda BK - Terofa


Priprema mase se vrši laganim dodavanjem praha u oko 28 % vode (6-7 l vode za 25 kg praha), uz konstantno miješanje električnim mikserom do potpunog kvašenja i homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji 10 min, zatim još jednom promiješati i po potrebi dodati još malo vode za podešavanje odgovarajuće konzistencije.

Malter nanositi pomoću „ježa“ pri čemu se dobija struktura kao prskana fasada. U cilju dobijanja što ravnomjernije strukture malter je potrebno nanositi brzo, ravnomjerno i bez prekida na kontinualnoj zidnoj površini. Preporučuje se nanošenje u više faza i tanjih nanosa, jer debeo nanos vodi slivenoj i ispucaloj strukturi maltera. Između dva nanosa treba sačekati da malter površinski osuši.

Temperatura vazduha i podloge prilikom ugradnje treba da bude u opsegu od +5 ºC do +30 ºC. Ne raditi po direktnom suncu, vjetru i kiši. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vrijeme vezivanja maltera.

Pripremljenu masu upotrebiti najduže u roku od 2 h.Mineralna tankoslojna žbuka na krečno-cementnoj osnovi. Namijenjena za sve fino izravnate podloge od krečno-cementne i cementne žbuke za vanjsku i unutrašnju primjenu.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema foto galeriju.


Žao nam je!

Odabrani proizvod nema datoteka za preuzimanje.


security_code

Slični proizvodi